Webinar huidkanker

22 maart 2025 - 10.00 tot 14.00 uur

Live webinar over huidkanker


Zorgverleners zien veel huidafwijkingen. Door hun signaalfunctie kunnen deze beroepsgroepen bijdragen aan een optimale zorg voor een patiënt met huidkanker. Daarom hebben wij deze live webinar huidkanker voor zorgverleners gemaakt.


Om de zorg voor huidkanker toegankelijk en betaalbaar te houden is een nieuwe aanpak nodig.


Deze aanpak focust zich niet alleen op de behandeling, maar kijkt ook naar hoe preventie, voorlichting, zelfmanagement en samenwerking tussen verschillende zorgverleners kan bijdragen aan het beheersbaar houden van deze epidemische ziekte.




Accreditaties

  • ProCert heeft 3 punten in het domein voetzorg algemeen niveau 4 toegekend;
  • ADAP: 3 punten (huid- en podotherapeuten);
  • Footcare: 10 punten (het certificaat geldt als bewijs van inschrijving);
  • SKIN: 4 punten

Nationale Actieplan huidkanker

Het programma toekomstbestendige huidkankerzorg is opgezet omdat er een epidemie aan huidkanker is. De Nederlandse Vereniging van Dermatologen heeft samen met Integraal Kankercentrum Nederland het Nationale Actieplan huidkanker gemaakt.

Een onderdeel van het plan is om alle zorgverleners die in aanraking komen met patiënten en cliënten die mogelijk huidkanker hebben te betrekken in de zorg. Deze Webinar draagt bij aan kennis deling zodat zorgverleners de verdachte huidafwijkingen kunnen herkennen (signaleren).

Waarom deze Webinar?

  • Het is belangrijk om de cliënt tijdig naar de huisarts te verwijzen. Om dit op een professionele wijze te doen is een adequate analyse en de juiste medische terminologie belangrijk (rapporteren).
  • Een zorgverlener kan voor het doorverwijzen naar de huisarts de huidafwijkingen op een objectieve manier beschrijven. Om dit te kunnen moet de verdachte huidafwijking geanalyseerd worden en moet de juiste medische terminologie gebruikt worden.
  • Daarnaast komt professionele communicatie aan bod (communiceren). Hoe kan een zorgverlener communiceren met een cliënt over een verdachte huidafwijking zonder ongerustheid te creëren? De mogelijkheden om met andere zorgverleners te communiceren wordt besproken. Daarnaast komt ook het medisch taalgebruik om huid- en nagelafwijkingen te bespreken aan bod.
  • De handvatten voor een communicatie worden in het onderdeel signaleren en rapporteren besproken. Communicatie tussen zorgverleners is gebonden aan wet- en regelgeving.
  • Niet alleen de eigen beroepscode, maar ook de regelgeving bij andere zorgverleners komen aan bod. Er is een heel scala aan communicatiemiddelen beschikbaar, maar welke voldoen aan de huidige privacywetgeving? Op deze manier kan de professionaliteit verhoogd worden door kennis over verdachte huidafwijkingen, en door kundigheid bij het geven van adviezen aan de cliënt en door adequate communicatie naar de huisarts.

webinar huidkanker

Wat en voor wie?

In deze webinar wordt het volledige pakket aangeboden. In jouw account vind je:

  • de protocollen,
  • de zakboekkaartjes,
  • folders, de
  • verwijzing naar de NHG-standaard en
  • de hand-out van de presentatie.
  • als kers op de taart de video met dezelfde inhoud.

Zo kan je altijd delen van de stof nog eens herhalen en sta je na de webinar niet met lege handen.

De webinar is geschikt voor voetzorgverleners, manicures, podotherapeuten, schoonheidsspecialisten, huidtherapeuten, kappers, medewerkers in de zorg en fysiotherapeuten (vanaf mbo niveau 2).

De webinar duurt 4 uur (inclusief pauzes). Dit kan variëren afhankelijk van het aantal vragen en de lengte van de pauzes. We streven ernaar om niet langer dan 4 uur (inclusief vragen en pauzes) door te gaan.

Als je een deel of heel de webinar niet kan volgen wegens omstandigheden dan kun je dezelfde inhoud bekijken op een video in jouw account. Als je de webinar op een andere datum wil volgen moet je een nieuw product aanschaffen.

2. Programma

18.00-18.15    1. Toekomstbestendige huidkankerzorg

18.15-18.45    2. Aantallen, invloed van de zon op onze huid,risico

Pauze

19.00-19.30    3. Voorstadia: actinische keratosen, morbus bowen, melanoma in situ en lentigo maligna

19.30-20.00    4. Basaalcelcarcinoom

Pauze

20.30-20.45    5. Plaveiselcelcarcinoom

20.45-21.15    6. Melanoom

21.15-21.45    7. Behandeling en preventie

21.00-22.00    Onderdeel 8: dia kliniek

Omschrijving

Webinar toekomstbestendige huidkankerzorg

Webinar huidkanker

1. Niveau

De webinar is geschikt voor voetzorgverleners, manicures, podotherapeuten, schoonheidsspecialisten, huidtherapeuten, kappers, medewerkers in de zorg en fysiotherapeuten (vanaf mbo niveau 2).

2. Toets, herkansingen, certificaat en accreditaties

Na de webinar (je hebt max. 1 jaar tijd) kan je deelnemen aan een toets. Als je 60% haalt of meer op deze toets, dan kan je een certificaat downloaden. Dat kan via de 'home' pagina van de cursus in jouw account.

Als je in aanmerking komt voor accreditatiepunten via je beroepsgroep, dan kan je het accreditatieformulier invullen. Wij doen vervolgens de rest en na een tijd krijg je de punten op jouw account bij de beroepsvereniging.

Je kan 3 keer herkansen voor de toets.

De deelnemers die accreditatie behalen kunnen het accreditatieformulier invullen na het behalen van het certificaat. De cursisten van Footcare kunnen het certificaat bewaren als bewijs van deelname en voor de punten (door deze later te overleggen aan Footcare).

Het duurt maximaal 1 week om jouw gegevens te verwerken en de punten bij te schrijven. Wij sturen een mail om te bevestigen.

3. Hulp

Indien nodig kan je contact opnemen met Olivier Galimont.

Dit kan:

via het contactformulier
via mail
via chat op de website
telefonisch

4. Docent

Dr. Annemie Galimont is een dermatoloog met passie om kennis te delen en zorgverleners te verbinden. Haar grote vraag is hoe we kennis kunnen delen en samenwerking inzetten om de zorg voor patiënten te optimaliseren.

Tijdens haar carrière heeft ze informatie materiaal over een verscheidenheid aan huidaandoeningen en scholingsmateriaal voor verschillende beroepsgroepen gemaakt. Ze is een zeer actief lid van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie. Daarnaast is ze ook lid van de European Academy of Dermatology and Venereology (ADV). Ze is binnen de EADV Task force dermatology for cancer patients projectleider van 2 onderzoeksgroepen. Ze participeert in Nederlandse en internationale expertgroepen om informatie materiaal en richtlijnen voor veilige zorg te maken.

Ze participeert in de beroepsvelden commissie van de opleiding tot huidtherapeut. Ze is ook nauw betrokken bij het opzetten van richtlijnen en de nascholing van huidtherapeuten. Sinds 2022 is zij ook huisartsen opleider en faciliteert zij de perifere stages van de huisartsen in opleiding.

Annemie is een CRKBO geregistreerd docent en heeft de opleiding Teach the clinical teachers gevolgd.

Zij zet haar gedegen kennis en samenwerkingen met de diverse platformen in om je te ondersteunen en te adviseren.

5. Waarom moet ik registreren?

Alles gaat via jouw account

Voor iedereen die op deze site een cursus/webinar koopt, wordt een (gratis) account aangemaakt. Dit is noodzakelijk omdat een deel van de informatie wordt overgedragen via deze account. Denk hierbij aan de video, tekst en documenten die horen bij deze webinar.

Dit deel van de leerstof is onmiddelijk beschikbaar na de bestelling. De leerstof wordt geheel uitgelegd in de live-webinar op de afgesproken datum.

Wat vonden de deelnemers ervan?

Brigitte Oude Wolbers

"Zeer aan te raden! Een zeer leerzaam Webinar over schimmels en al wat daar bij komt kijken. dr. Galimont brengt het op zo'n manier, vlot en met een beetje humor zodat de tijd vliegt. Het blijft tot het eind boeiend. Bedankt en tot de volgende."

Anneke van der wal

"Zeer leerzaam en duidelijke uitleg. Ik ben een stuk wijzer met het door sturen naar de huisarts."

Mar Reihs

"super duidelijke uitleg. Alles werd duidelijk en rustig uitgelegd, zeer deskundig. Ik heb weer veel geleerd, een echte aanrader!!!"

Marielle Van De Pol

"Aanrader. Zeer interessante webinar. Met veel kennis en passie wordt het gegeven."